سفارش تبلیغ
صبا ویژن
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به اظهارات اخیر آمریکایی‌ها تاکید کردند: می‌خواهند مردم را نسبت به انتخابات دلسرد کنند، چون اگر انتخابات پرشور باشد برایشان گران تمام می‌شود.

ایشان خاطرنشان کردند: (آمریکایی‌ها) همیشه جنجال می‌کنند و همیشه از ملت تودهنی می‌خورند و این‌بار هم خواهند خورد?.

رهبر معظم انقلاب همچنین در بخش دیگری از بیانات خود، با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری توصیه کردند: مردم نگاه کنند به اظهارات داوطلبی که می‌تواند برای کشور، آینده، عزت ملی، ایستادگی مقابل دشمنان و الگو کردن جمهوری اسلامی در چشم مستضعفان جهان تلاش کند، به او رای دهند?.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین درباره رفتار داوطلبان انتخابات در ایام تبلیغات نیز تصریح کردند: آنکه از پول بیت‌المال یا مشتبه به حرام بعضی‌ها استفاده می‌کند نمی‌تواند اعتماد مردم را جلب کند?.

متن کامل بیانات رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است.

به گزارش ایسنا همزمان با ایام سالروز فتح خرمشهر، صبح روز دوشنبه مراسم دانش آموختگی دانشجویان افسری و تربیت پاسداری دانشگاه امام حسین(ع) با حضور حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا برگزار شد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای ورود به میدان، با حضور بر مزار شهدای گمنام و قرائت فاتحه، یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس را گرامی داشتند.

فرمانده کل قوا سپس از یگان‌های حاضر در میدان سان دیدند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین جانبازان حاضر در میدان را مورد تفقد قرار دادند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در این مراسم، گام بلند و حماسی و پرشور ملت ایران در انتخابات پیش روی 24 خرداد را بشارت دهنده موفقیت‌ها و دستاوردهای بزرگتر برای انقلاب و نظام اسلامی دانستند و با توصیه به مردم برای دقت در اظهارات و شعارهای کاندیداهای محترم بمنظور شناخت و انتخاب فرد اصلح و همچنین توصیه مؤکد به کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری برای تثبیت اصول و مواضع عاقلانه و حکیمانه نظام اسلامی و پرهیز از ریخت و پاش، تخریب و بداخلاقی، در تبلیغات، تأکید کردند: به توفیق الهی، فردای این کشور و ملت، فردایی روشن، عزتمدارانه و برای همه الگو خواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: ما نمی‌دانیم که چه کسی رییس‌جمهور خواهد شد و نمی‌دانیم که خداوند متعال دل‌های مردم را به سوی چه کسی هدایت خواهد کرد اما می‌دانیم که حضور مردم در پای صندوق‌های رأی که اعلام حضور قدرتمندانه ملت در عرصه حرکت و تاخت به سوی آرمان‌ها است، قطعا زمینه‌ساز عزت، مصونیت، آبروی بین‌المللی و خوشحالی دوستان و ناراحتی دشمنان خواهد شد.

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به تبلیغات بدخواهان ملت ایران برای دلسرد کردن مردم از حضور در پای صندوق های رأی گفتند: علت این تبلیغات گسترده این است که اگر مردم وارد میدان شوند و حرکت پرشور خود را نشان دهند، برای معاندان، گران تمام خواهد شد.

ایشان با اشاره به اظهار نظر مقامات امریکایی درخصوص انتخابات ایران افزودند: کسانی در مورد انتخابات ایران اظهار نظر می کنند که زندان گوانتانامو و هواپیماهای بدون سرنشین آنها بر فراز روستاهای محروم پاکستان و افغانستان و جنگ افروزی در منطقه و حمایت بی قید و شرط از رژیم جنایتکار صهیونیستی، مایه بی آبرویی و لکه ننگ آنها است.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه انتقاد آنها از جمهوری اسلامیِ آبرومند و سرافراز، ارزش جواب دادن ندارد و در خور اعتنای ملت ایران و مسئولان نیست، گفتند: اما این اظهارات برای آحاد ملت عبرت انگیز است زیرا نشان دهنده میزان بسیار بالای حساسیت انتخابات برای آنها است.

حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: جبهه معاندان، 34 سال است که به هنگام برگزاری هر انتخابات، جنجال آفرینی می کنند و در عین حال همواره هم ناموفق بوده اند، و به لطف الهی این بار نیز ملت بزرگ ایران، به آنها تو دهنی خواهند زد.

ایشان، مردم را به دقت و تأمل در اظهارات و مواضع کاندیداهای محترم فراخواندند و تأکید کردند: مردم باید کسی را ترجیح دهند که زمینه ساز عزت برای آینده انقلاب و کشور باشد و توانایی حل مشکلات و ایستادگی قدرتمندانه در مقابل جبهه معاندان و الگو کردن جمهوری اسلامی در چشم مستضعفان جهان را داشته باشد.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تفاوت تشخیص های مردم در انتخابات، خاطرنشان کردند: این تفاوت تشخیص ها، و علاقه مندی های متفاوت به کاندیداها نباید منجر به رودررو قرار گرفتن افراد شود.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: برای انتخاب و گزینش عالی ترین مقام اجرایی کشور که بسیار حساس و مهم است، در کشور، ساز و کار قانونی وجود دارد و بر اساس آن عمل خواهد شد، بنابراین اختلاف نظرها نباید موجب بروز کدورت شود.

ایشان چند توصیه هم به داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری داشتند و گفتند: کاندیداهای محترم نیز باید کار را با حماسه و شور و غیرتمندی به پیش ببرند اما بدون چالش.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: ظرافت کار اینجاست که باید در فضای رقابت های انتخاباتی، نشاط و تحرک و گفتگوهای گرم و داغ وجود داشته باشد اما نفرت پراکنی نباشد.

توصیه دیگر حضرت آیت الله خامنه ای به داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، درخصوص نحوه تبلیغات و هزینه های آن بود.

ایشان تأکید کردند: مردم درخصوص نحوه تبلیغات داوطلبان و همچنین نحوه هزینه ها و ریخت و پاش ها قضاوت خواهند کرد و کسانی که برای تبلیغات انتخابات، از بیت المال یا پول مشتَبه به حرامِ برخی افراد دیگر استفاده کنند، نخواهند توانست اطمینان مردم را به سوی خود جلب کنند.

رهبر انقلاب اسلامی گفتند: آنچه که در تبلیغات و شعارهای داوطلبان اهمیت دارد، این است که مواضع عزت آفرین، صحیح، عاقلانه و حکیمانه انقلاب و نظام اسلامی تثبیت شود.

حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: مبادا در تبلیغات، به برخی افراد معاند در خارج و یا حتی در داخل، چراغ سبز نشان دهیم زیرا دشمن در تلاش است تا مردم را مأیوس و ناامید کند و متأسفانه برخی حنجره ها و زبان ها و قلم های بی تقوا هم در داخل حرف آنها را تکرار می کنند.

فرمانده کل قوا در بخش دیگری از سخنان خود در جمع دانشجویان، اساتید و فرماندهان دانشگاه افسری امام حسین علیه السلام، پاسداری از انقلاب را یکی از ویژگی های ممتاز دانشجویان این دانشگاه برشمردند و افزودند: یکی از لوازم پاسداری از انقلاب، داشتن شناخت درست و عمیق از مبانی نظری و اصول انقلاب اسلامی و پایبندی به آنها است.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: در طول انقلاب اسلامی، کسانی بودند که با احساسات و بدون شناخت عمیق از مبانی نظری انقلاب، وارد میدان شدند و بعد از مواجه شدن با یک تندباد، راهشان تغییر کرد و از مسیر انقلاب خارج شدند.

حضرت آیت الله خامنه ای یکی دیگر از لوازم پاسداری از انقلاب را شناخت دقیق تاریخ انقلاب دانستند و افزودند: تاریخ انقلاب اسلامی در واقع عینیتِ مبانی نظری آن است و نشان دهنده آزموده و تجربه شدنِ مبانی نظری در میدان عمل است.

ایشان با اشاره به تمرکز بیش از حد رسانه های بیگانه بر برخی نقاط ضعف کوچک و بزرگنمایی دهها برابری آن، خاطرنشان کردند: هدف آنها به فراموشی سپرده شدن تجربه های موفق نظام اسلامی و القای نادرستی مبانی نظری انقلاب در مرحله عمل است، بنابراین همه مردم بویژه جوانان باید از تاریخ انقلاب آگاهی کامل داشته باشند.

فرمانده کل قوا تأکید کردند: یکی از وظایف مهم مسئولان و فرماندهان دانشگاه امام حسین علیه السلام و همچنین مسئولان و اساتید همه دانشگاهها، آشنا کردن جوانان با تاریخ انقلاب اسلامی است.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: آشنایی نسل جوان با تاریخ انقلاب اسلامی زمینه ساز آینده ای اطمینان بخش و قطعی خواهد بود.

ایشان خاطرنشان کردند: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، هر قدمی که انقلاب برداشته، نوید دهنده قدم بعدی بوده است و به همین دلیل هرگز دچار بن بست نشدیم و در دالان یأس و ناامیدی قرار نگرفتیم.

رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: همواره فرج و مسیر حرکت به سوی آرمانها، در مقابل ما باز بوده است و اگر در مواقعی پیشرفت مناسب نداشتیم به دلیل کوتاهی و سستی خودمان بوده است و نه بن بست بودن راه پیش رو.

در این مراسم سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به ارتقای سطح آمادگی های دفاعی و تقویت توانمندیهای داخلی نیروهای سپاه پاسداران برای واکنش هم سطح و اثرگذار در برابر هر نوع تهدید دشمن، تأکید کرد: معنویت افزایی و تقویت بنیه اعتقادی و معرفتی در صدر برنامه های آموزشی سپاه پاسداران قرار دارد و نظام جامع آموزشی و تربیتی در مراکز آموزشی سپاه در حال اجرا است.

سردار دریادار پاسدار مرتضی صفاری فرمانده دانشگاه امام حسین (ع) نیز گزارشی از برنامه ها و دوره های علمی، آموزشی، فرهنگی و رزمی این دانشگاه بیان کرد.

در این مراسم همچنین جمعی از فرماندهان، اساتید، دانش آموختگان و دانشجویان نمونه دانشگاه امام حسین (ع) هدایای خود را از دست فرمانده معظم کل قوا دریافت کردند و نماینده دانشجویان دانشگاه امام حسین (ع) نیز مفتخر به دریافت سردوشی شد.

در ادامه دانشجویان دانشگاه امام حسین (ع) طرح میدانی «فَاستَقِم کَما اُمِرت» را اجرا کردند.

اجرای تمرینات آمادگی رزمی بخش دیگری از برنامه های اجرا شده بوسیله دانشجویان دانشگاه امام حسین (ع) بود.

در پایان مراسم یگانهای حاضر در میدان از مقابل فرمانده کل قوا رژه رفتند.



تاریخ : یکشنبه 92/3/19 | 12:30 صبح | نویسنده : محمد hn | نظر
آیا صحت دارد...

 

 

روزنامه انتخاب نوشت: گفت‌وگوها و مذاکرات فشرده بین نمایندگان محمود احمدی نژاد و سعید جلیلی به منظور حمایت از او به عنوان تیم احمدی نژاد در جریان است.

 

به گزارش ایسنا، «انتخاب» به نقل از الحیات در ادامه نوشت: بر اساس طرح طرفین، دولت تمام امکانات خود در استان‌ها را در اختیار ستاد جلیلی قرار می‌دهد و در مقابل، جلیلی متعهد می شود که احمدی نژاد را در صورت پیروزی معاون اول خود کند

در این مذاکرات نمایندگانی از سوی جبهه پایداری حضور داشته اند. آنها همچنین منتظر نتیجه تحرکات اصلاح طلبان هستند.

این منابع خبری، همچنین از ائتلاف قریب الوقوع روحانی و عارف خبر داده اند. منابع معتقدند، اصولگرایان نمی خواهند انچه در 1997 اتفاق افتاد، تکرار شود.

لازم به ذکر است که جلیلی در مناظره روز جمعه در انتقاد از احمدی نژاد و برنامه‌هایش به دیگر کاندیداها ملحق نشد و بر نیاز به بهره برداری از دستاوردهای دولت تاکید کرد و به موفقیت تیم احمدی نژاد اشاره کرد.

همین موضوع، احتمال توافق میان احمدی نژاد و جلیلی را افزایش می دهد.

یادآور می شود که در روزهای اخیر این موضوع از سوی باقری رییس ستاد جلیلی تکذیب شده و اعلام حمایت احمدی نژاد از جلیلی نیز هرگز از سوی حامیان دولت تایید نشده است.

منبع: خبر گزاری ایسنا



تاریخ : یکشنبه 92/3/19 | 12:26 صبح | نویسنده : محمد hn | نظر
نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: امروزه بیمه روستایی به تنهایی جوابگوی مشکلات مردم در روستاها نیست بلکه باید بیمه بازنشستگی و بیکاری هم به آن‌ها تعلق گیرد.

علی‌اکبر ولایتی ظهر امروز در جمع مردم شهر یاسوج در مصلای امام خمینی این شهر با بیان برخی مشکلات کنونی کشور ابراز کرد: بزرگترین مشکلی که اکنون در کشور وجود دارد به موضوعاتی همچون گرانی و تورم باز می‌گردد.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: چرا باید در استان‌هایی که خودشان همه چیز از جمله منابع و ذخایر معدنی و از همه مهم‌تر نیروی انسانی کارآمد دارند مشکل وجود داشته باشد.

ولایتی از به کارگیری توان نیروهای بومی در استان‌ها در صورت اعتماد مردمی به خود گفت و افزود: نیروهای بومی و از جمله استاندار بومی بهتر حرف مردم را می‌فهمد و درد و مشکلات منطقه خود را به خوبی می‌داند.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان این‌که روستاییان و به خصوص آن‌هایی که کشاورز و دامدار هستند نیاز به توجه بیشتر مسئولان دارند، تصریح کرد: امروزه بیمه روستایی به تنهایی جوابگوی مشکلات مردم در روستاها نیست بلکه باید بیمه بازنشستگی و بیکاری هم به آن‌ها تعلق گیرد.

ولایتی گریزی هم به مسکن‌مهر، پتروشیمی، صنایع تبدیلی و دیگر موضوعاتی که با آن‌ها می‌توان اقتصاد را متحول کرد زد و گفت: در استان‌های نفت‌خیزی همچون کهگیلویه و بویراحمد باید صنایع پایین‌دستی نفت از جمله پتروشیمی راه‌اندازی شود.




تاریخ : یکشنبه 92/3/19 | 12:20 صبح | نویسنده : محمد hn | نظر
رییس‌جمهور گفت: کسانی که ساده‌زیستی دولت را زیر سوال می‌برند، به دنبال توجیه اشرافیت هستند چون خودشان می‌دانند نمی‌توانند اینطور زندگی کنند.
به گزارش نور نیوز، محمود احمدی‌نژاد پس از بهره‌برداری از طرح انتقال خط آهن تهران - تبریز به زیرزمین در مناطق 17 و 18 تهران، با بیان اینکه "یک ملت و دولت برآمده از ملت برای ادامه حیات و دفاع از حقوق خود باید پیشرفته باشد و پیشرفت مستلزم کار همگانی است"، اظهار کرد: در دولت نهم و دهم بیش از 30 عنوان کار بزرگ و تعیین‌کننده برای اولین‌بار انجام شد که یکی از آنها فرستادن ماهواره به فضا و مساله هسته‌یی است.

وی با بیان اینکه "بدخواهان ملت ایران با پیشرفت ایران مخالفند و بهانه‌های متفاوت می‌گیرند اما انگیزه‌شان مخالفت با پیشرفت ملت ایران است"، تصریح کرد: دشمنان می‌بینند که ایران بطور جهشی جلو می‌رود و طرح‌های مختلف را به اجرا درمی‌آورد، از جمله طرح هدفمندی یارانه‌ها که در انجام آن موفق عمل کرد. بنابراین توطئه‌های خود را تشدید می‌کنند و از بیرون راهها را می‌بندند و به بهانه‌های سیاسی پَست عده‌ای در داخل با آنها همکاری می‌کنند.

رییس‌جمهور با اشاره به اینکه "در دوران دفاع مقدس عده‌ای امام را متهم می‌کردند و به ایشان می‌گفتند شما مقصر جنگ هستید"، یادآور شد: در زمان دفاع مقدس عده‌ای مکمل حلقه‌های توطئه‌های دشمنان بودند که ستون پنجم نام داشتند اما الان ادعای انقلابی‌گری می‌کنند.

وی اضافه کرد: در شرایطی که دشمنان به دنبال سنگ‌اندازی هستند، عده‌ای ارز و سکه خریداری کردند و با دشمن همراه شدند تا به بازار فشار آورند و می‌خواهند همه موجودیت ایران را با این مساله زیر سوال ببرند. این افراد همان‌هایی هستند که اول تحریم را انکار می‌کردند و دم از مشکلات داخلی می‌زدند اما حالا مقصر را دولت می‌دانند و بالاخره روزی پاسخ آنها داده می‌شود.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه "دشمن سنگی در راه ملت ایران انداخته است و باید از آن عبور کرد"، افزود: نمی‌خواهم وارد بحث مذاکرات هسته‌یی شوم چون خودشان مسئولند و می‌دانند چه باید بکنند و کاری به آن ندارم و دخالتی هم ندارم، اما معتقدم باید ایران را ساخت و ظرفیت ساختن در ایران، بی‌پایان است. این امر نیازمند دلسوزی و فداکاری است.

رییس‌جمهور با بیان اینکه "عده‌ای ساده‌زیستی دولت را به تمسخر می‌گیرند"، خاطرنشان کرد: ساده‌زیستی دولت به این معناست که مسئولان نباید از امکانات بیت‌المال برای خود اشرافیت راه بیاندازند یعنی مدیریت جامعه باید برای جامعه کم‌خرج باشد. همچنین مسئولان باید بدانند حوزه مسئولیت تبدیل به قدرت تسلط بر منابع نشود و مدیر باید احساس عمومی مردم را درک کند تا بتواند برای مردم کار کند. پس کسی که دنبال دنیاست نمی‌تواند حرف مردم را بفهمد.

وی اضافه کرد: کسانی که ساده‌زیستی دولت را زیر سوال می‌ببرند، به دنبال توجیح اشرافیت هستند چون خودشان می‌دانند نمی‌توانند اینطور زندگی کنند.

رییس‌جمهور با بیان اینکه "متاسفانه در دعواهای به ظاهر سیاسی، خیلی حقایق پنهان و معیارها عوض می‌شود"، تاکید کرد: باید با دلسوزی و کار جمعی و همبستگی جلو برویم چون مسائلی که دشمنان به وجود آورده‌اند به فضل الهی قابل عبور هستند و باید در این مسیر همدلی و همراهی و کمک کنیم.

احمدی‌نژاد با اشاره به اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها گفت: امروز هدفمندی یارانه‌ها در ایران تبدیل به مرجع علمی شده است که مراکز اقتصادی دنیا به کار انجام شده در ایران ارجاع داده می‌شوند. این افتخار ملت ایران است اما عده‌ای می‌خواهند مشکلاتی که از ناحیه دشمنان به وجود می‌آید به هدفمندی یارانه‌ها بچسباند و این طرح ادامه پیدا نکند در حالی که این دو موضوع ارتباطی با یکدیگر ندارند.

وی با بیان اینکه "ملتی با هفت هزار سال تاریخ هستیم که به از مشکلات مختلف عبور کرده‌ایم"، گفت: بهترین راه برای دشمنان، همراهی با ملت ایران است اما 34 است که مقابل ملت ایران ایستاده‌اند در حالی که باید همه با هم برای ساختن دنیای بهتر برای همه بشریت همکاری کنیم.

احمدی‌نژاد در این مراسم، با اشاره به اینکه در دوران حضورش در شهرداری تهران سفرهای منطقه‌ای انجام می‌داد، گفت: پنجشنبه‌ها در سازمان اداری تهران از جمله شهرداری تعطیل بود اما همکاران ما در شهرداری متعهد شدند پنجشنبه‌ها را فعال کنند و هر پنجشنبه به یک منطقه برویم و مورد به مورد مشکلات مردم را پیگیری کنیم.

وی با اشاره به مشکلات قبل از سال 82 در مدیریت شهری تهران به خاطر تغییرات شهردار و به همین ریختن نظم و انضباط مدیریت شهری در تهران اظهار کرد: در زمان فعالیتم در شهرداری تهران اولین منطقه‌ای که در آن حضور یافتیم، منطقه 17 بود. در آن جلسه رو در رو به مشکلات مردم رسیدگی شد و مشخص شد بزرگترین مشکل مردم منطقه، عبور دو خط راه آهن از منطقه 17 است.

رییس‌جمهور با بیان اینکه "بهترین گزینه برای حل مشکل منطقه 17 انتقال راه‌آهن به زیرزمین بود، اما در آن زمان مورد استقبال قرار نگرفت"، گفت: این موضوع در دولت نهم پیگیری و از سال 86 کار آن شروع شد.

وی با اشاره به مدیریت موفق اجرایی طرح انتقال راه‌آهن تهران - تبریز به زیرزمین و حل پیچیدگی‌های کار و مدیریت بر منابع و هزینه‌ها افزود: اگر مسائل تحلیلی ارز اتفاق نیفتاده بود، هزینه این کار حدود 300 میلیارد تومان می‌شد در حالی که در تهران پروژه‌های با وسعت یک چهارم این طرح داریم که هزینه‌اش بیشتر از اینهاست.

احمدی‌نژاد افزود: با اجرای طرح انتقال راه‌آهن تهران - تبریز به زیرزمین، 26 هکتار زمین آزاد شده است که باید به فضای شهری اضافه شود و از قبل پیش‌بینی شده است که در همین مسیر، خطوط مترو هم ادامه پیدا کند.

رییس‌جمهور در پایان گفت: در گذشته به مردم قول دادیم راه‌آهن تهران - تبریز را از این منطقه ببریم اما خط جنوب هنوز در منطقه وجود دارد، پس از شرکت راه‌آ‌هن خواهش می‌کنم مردم را از این خط دوم هم نجات دهد چون کاری شدنی است.
منبع: ایسنا



تاریخ : یکشنبه 92/3/19 | 12:12 صبح | نویسنده : محمد hn | نظر

وزنامه وطن امروز در سرمقاله صبح امروز نتایج مناظره روز جمعه (10 خرداد) را بررسی کرده است.

 

روزنامه وطن امروز در سرمقاله صبح امروز نتایج مناظره روز جمعه (10 خرداد) را بررسی کرده است. 

در ذیل متن کامل را می‌خوانید:

وقتی با نمایش یک تصویر می‌توان فهمید کسی که 4 سال معاون اول رئیس‌جمهور بوده فرق بین معدن و دره توریستی را نمی‌داند دیگر چه

خرده‌ای به نحوه سوالات مناظره عصر روز جمعه می‌توان گرفت؟! لااقل این همه داد و قال معنا ندارد، چرا که روش‌هایی هست که در آن

می‌شود خروارها مفهوم و اطلاعات درباره شخصیت فرد کاندیدا به مخاطب منتقل شود. 
 
بنده این حرف را از اساس غلط می‌دانم که آن عزیز خطاب به آقای حیدری گفت «این 8 نفر را رئیس‌جمهور بدانید»! اینها کاندیدای

ریاست‌جمهوری‌اند. کسی که هنوز رئیس‌جمهور نشده شأن خدایگانی برای خود قائل است و گفتن یک بله و خیر در پیشگاه ملت را کسر شأن

می‌داند، وای به روزی که رئیس‌جمهور شود. 
 
به نظر می‌رسد اشکال بخش دوم مناظره اقتصادی در عدم همخوانی فرهنگ حاکم بر سوالات با فرهنگ تکبر حاکم بر روح رقابت‌های سیاسی

کشور بود. در هر حال کاندیدایی هم که به این نحوه سوالات اعتراض داشت، می‌توانست در یک کلام اعتراض خود را بیان کند و اتفاقا در نحوه

اعتراض، حرکات هیستیریک دون شأن یک کاندیدای محترم از خود بروز ندهد. 
 
جالب اینجاست یکی از کاندیداها گفت: من به احترام مردم به این سوالات پاسخ نمی‌دهم اما 10دقیقه بعد گفت: من به احترام مردم پاسخ

می‌دهم! یعنی تغییر عقیده ظرف 10 دقیقه! 
 
درباره بخش اول مناظره هم یکی ـ دو کاندیدا گفتند وقت کم بود و شیوه را نپسندیدند. برای اظهارنظر 8 کاندیدا واقعا انتظار داشتند چه میزان

وقت توزیع شود؟ به نظر من بخش اول مناظره بسیار دقیق و متین طراحی شده بود و این امکان بود که کاندیداها با هم چالش کنند اما شاید

خاطره بد سال 88 باعث شد کاندیداها خود تمایل به چالش با یکدیگر نداشته باشند و بیشتر به فکر بیان دیدگاه‌های خود باشند یعنی رویکردی

اثباتی داشته باشند که این اتفاقا امر مبارکی است. چرا همیشه ما باید به دنبال دعوا باشیم؟ اما از همین بخش اول مناظره می‌شد بسیاری

مسائل را دریافت کرد. 
 
اینکه: 1- کدام کاندیدا توانایی و هوشمندی این را دارد که در پاسخ به سوال اقتصادی طرح شده در 3 دقیقه دیدگاه خود را مختصر و مفید و

همه‌فهم بیان کند. در اینجا باید گفت زمان رکن مهم مناظره روز جمعه بود؛ رئیس‌جمهور حتما باید حضور ذهنی، سرعت عمل و قدرت انتقال

مفاهیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن را داشته باشد و الا ما که سخنران همایش قرار نیست انتخاب کنیم که طالب زمان بیشتر باشیم. 
 
رئیس‌جمهوری که نتواند در 3 دقیقه درباره یک موضوع دیدگاه خود را برای مردم شرح دهد، قطعا تبدیل به «رئیس‌جمهور حرف» خواهد شد و

حوصله همه ملت را سر خواهد برد؛ مردم از حرف خسته شده‌اند. 
 
2- کدام کاندیدا در طول مناظره سرزنده‌تر و انرژیک‌تر بود؛ قطعا بیان یک ایده با روحیه‌ای سرزنده و با انتقال انرژی به مخاطب از یک بیان خموده و

کشدار موثرتر و بهتر است. مردم رئیس‌جمهور خموده نمی‌پسندند. و اینکه کدام کاندیدا تا آخر 4 ساعت برنامه آثار خستگی در چهره‌اش هویدا

نشد. در اظهارنظرها دیدم که بعضی کاندیداها هم گفته بودند 4 ساعت طولانی بود. قطعا رئیس‌جمهور آینده باید توانایی یک جلسه فشرده 4

ساعته را دشته باشد، اینکه دیگر بدیهی است! به هر حال از نظر نگارنده مناظره عصر جمعه با همه اشکالاتی که می‌توان به آن گرفت، عیار

مدیریتی کاندیداها را مشخص کرد. توده مردم که همان بینندگان تلویزیون باشند استاد دانشگاه یا عضو هیات علمی یا سخنران علمی همایش

اقتصادی نمی‌خواهند انتخاب کنند؛ رئیس‌جمهور می‌خواهند انتخاب کنند. مدیریت زمان، سرعت عمل، قدرت انتقال مفاهیم، نگاه رو به جلو و

منش رفتاری از جمله پارامترهایی است که از مناظره روز جمعه برای مردم قابل استخراج بود. در پایان لازم به ذکر می‌دانم، این یادداشت به

معنای آن نیست که روش‌های دیگری را نمی‌شد برای مناظره در نظر گرفت. 

 




تاریخ : دوشنبه 92/3/13 | 12:52 صبح | نویسنده : محمد hn | نظر
مطالب قدیمی‌تر >>