سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اثبات قدرت جهانی ایران

دکتر روحانی با حضور پررنگ و قدرتمند در نیویورک و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، اجلاس خلع سلاح هسته‌ای و اجلاس وزاری خارجه عضو جنش عدم تعهد بار دیگر بر نقش‌آفرینی جمهوری‌اسلامی ایران به عنوان یکی از قدرت‌های منطقه تاکید کرد.

سخنرانی رئیس‌ دولت تدبیر و امید در مجمع عمومی سازمان ملل و تاکید وی بر شعار "آری برای صلح و نه برای جنگ" در سراسر جهان، نقش جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یکی از کشورهای صلح‌دوست جهان اثبات و دریچه‌ تازه‌ای را  باز کرد.



دکتر روحانی در این سفر با تاکید بر مفاهیمی چون لغو تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه علیه جمهوری‌اسلامی ایران، خواهان گشایش باب جدیدی در برخورد کشورهای غربی با ایران شد.

وی با بیان اینکه ادعای "با ممانعت از ادامه فعالیت هسته‌ای ایران از طریق اعمال فشارهای غیرقانونی می‌توان صلح‌آمیز بودن چنین برنامه‌ای را تضمین کرد" موهوم و به غایت غیر‌واقع‌بینانه است، خواهان تغییر در نوع نگرش و رویکرد برخی از کشورهای غربی و اروپایی نسبت به ایران شد.

رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر 5 روزه به نیویورک همواره در محافل و سخنرانی‌های خود بر نقش بی‌بدیل ایران در تحولات منطقه و جهان تاکید کرد موضوعی که شاید در دوره‌های قبل بدان کمتر پرداخته شده بود.

تاکید بر حل مسئله سوریه و فلسطین با تاکید بر لزوم حضور ایران در حل چالش به وجود آمده در این دو کشور از نکات قابل تامل دیگری بود که از سوی دکتر روحانی در این سفر در راستای اثبات جایگاه و نقش کشورمان در تحولات جهانی به کار گرفته شد که در نوع خود بی‌بدیل بود.

اثبات حق هسته‌ای ایران

در جریان سفر رئیس‌جمهور کشورمان به نیویورک تاکیدات مکرر وی بر حق مسلم ایران در استفاده از انرژی صلح‌‌آمیز هسته‌ای از موضوعات دیگری بود که توانست نگاه و نگرش گذشته برخی از کشورهای غربی را نسبت به کشورمان تغییر دهد به طوری که شاهد بودیم مقامات آمریکایی و خصوصا "باراک اوباما" رئیس‌جمهور این کشور در سخنرانی‌ها و مواضع خود نسبت به دسترسی ایران به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای تاکید کرد؛ هدفی که در طول یک دهه گذشته از سوی جمهوری اسلامی دنبال می‌شد و امروز با بدست آمدن آن راه چندانی تا آغاز فرایند اجرایی توافق هسته‌ای در دوره زمانی کوتاه‌مدت مدنظر رئیس‌جمهور وجود ندارد.

کمرنگ شدن نقش اسرائیل و گروهک‌های تروریستی در منطقه

دکتر روحانی در سخنرانی خود در اجلاس خلع سلاح هسته‌ای، خواهان به عضویت درآمدن اسرائیل در معاهده NPT و پیگیری مطالبات مردم فلسطین از این رژیم غاصب شد.

علی‌رغم تلاش‌های مکرر لابی‌های صهیونیستی و گروه‌های برانداز از قبیل سلطنت‌طلبها، مجاهدین خلق و سایر جریانات اپوزیسیون برانداز علیه جمهوری اسلامی ایران و برپایی جشنواره سالانه آنان علیه کشورمان در کنار مجمع عمومی سازمان ملل، تاکید رئیس‌جمهور کشورمان بربازگشت ایرانیان به داخل کشور انفعال گسترده‌ای را در برنامه‌‌های این گروه  ایجاد کرد.

رایزنی‌های گسترده

دیدار با مقامات بساری از کشورهای جهان از جمله رئیس‌جمهور فرانسه پس از حدود 7 سال از جمله دستاوردهای مهمی بود که در سطح جهانی برای کشورمان در حاشیه سفر به نیویورک ایجاد شد.



دکتر روحانی همچنین در حاشیه این سفر توانست با روسای‌جمهور و مقامات بسیاری از کشورهای جهان دیدار و تعامل دو جانبه‌ای را برقرار کند.

دیدار دکتر روحانی با دبیر‌کل سازمان ملل و تاکید بان‌ کی مون بر ایجاد نگرش‌های جدید در ایران و ضرورت حضور کشورمان در حل مسائل منطقه‌ای و جهانی نگاه جدیدی را نسبت به کشورمان در این سفر ایجاد کرد.

علاوه بر دیدار و گفتگو‌های دوجانبه رئیس‌جمهور، دیدارها و گفتگو‌های دوجانبه‌ای که از سوی محمد‌جواد ظریف وزیرامورخارجه کشورمان نیز با مقامات سایر کشورها برگزار شد که در جای خود بی‌نظیر بود.

برگزاری نشست گروه 1+5 با ایران در حاشیه سفر نیویورک و حضور جان کری در این نشست از نکات قابل تاملی بود که باب جدیدی را در روند این مذاکرات ایجاد کرد به گونه‌ای که کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اروپا پس از پایان این مذاکرات نتجه آن را رضایت‌بخش اعلام کرد.

مکالمه تلفنی 15 دقیقه‌ای دکتر روحانی با باراک اوباما که به درخواست مقامات آمریکایی پیش از ترک نیویورک صورت گرفت، از موضوعات مهمی بود که دنیا را متعجب کرد.




مکالمه میان دکتر روحانی و اوباما درباره مسائل هسته‌ای ایران و تاکید اوباما بر تسریع بخشیدن به حل موضوعات میان این دو کشور پس از گذشت 35 سال از قطع روابط ایران و آمریکا شاید دستاورد حائز اهمیتی برای کشورمان در این سفر محسوب شود ولی باید منتظر ماند تا دید روند رابطه‌ای که میان ایران و آمریکا ایجاد شده است به چه شکلی ادامه خواهد یافت و آیا آمریکا با حسن نیت در این مسیر حرکت خواهد کرد یا نه؟

 دستاوردهای اقتصادی

تاکید رئیس‌جمهور کشورمان بر لغو تحریم‌های یکجانبه علیه جمهوری‌اسلامی ایران از نکات بسیاری مهمی دیگری بود که در سفر وی به نیویورک رقم خورد به گونه‌ای که قرار است موضوع لغو تحریم‌ها علیه ایران در نشست بعدی شورای امنیت سازمان ملل در هفته آینده مورد بررسی قرار گیرد.

دیدار دکتر روحانی با "کریستین لاگارد" رئیس صندوق بین‌المللی پول و همچنین مقامات بسیاری از کشورهای جهان در راستای بهبود روابط اقتصادی از موضوعات مهم واقع شده در این سفر است که می‌تواند در بهبود وضعیت اقتصادی کشورمان تاثیرگذار باشد.


گفتنی است با توجه به نکات قابل تاملی که در جریان سفر رئیس‌جمهور کشورمان به نیویورک رخ داد، انتظار می‌رود نقش رویکرد طرفهای خارجی در قبال کشورمان نسبت به گذشته با تغییرات گسترده‌ای روبه رو شود از این رو باید منتظر ماند و دید که دولت تدبیر و امید چه تدبیری در این زمینه خواهد اندیشید.



تاریخ : یکشنبه 92/7/7 | 9:47 عصر | نویسنده : محمد hn | نظر