سفارش تبلیغ
صبا ویژن


نوروز با همه آداب و رسومی که دارد، در فرهنگ عامه پر از تبصره و قاعده و قانون است. این که سال از کدام روز هفته شروع شود، مقارن با نام کدام حیوان باشد، غذای لحظه سال تحویل چه باشد و رخت و لباسش چه، همه در خرافه‌های عامیانه تهران قدیم تعریف و تفسیر دارند.
؛‌ به نقل از مجله مهر، جعفر شهری در کتاب طهران قدیم خرافه های نوروزی را اینطور روایت می کند:
اگر روز اول آن شنبه باشد: در آن سال حال مردم سخت باشد و رنج و غم و مشقت و دشواری بسیار باشد و گفت و گوی و زد و خورد و خصومت زیاد باشد و میان سلاطین و رعایا اختلاف و منازعه بسیار باشد. اما غله نیکو باشد و انگور نیکو بود و انجیر را آفت رسد و سیل و طغیان بسیار باشد سلطان بزرگی یاغی شود و پادشاهان و امیران و بزرگان زیاد تلف شوند و از جمله چهار پایان و دواب را سیل و طوفان از میان بردارد و فتنه و آشوب بالا گیرد و بر رعایا بدتر گذرد و در فصل بهار آشوب و ناامنی در عراق باشد.
اما دیار ماوراء النهر ایمن باشد و در هندوستان بلای آسمانی رسد و در حدود عراق پارسایی به حکومت نشیند و مار و ملخ و مور و زنبور و کک و مگس بسیار شود و در بلاد طبرستان آشوب شود و از بهار تا فصل خزان هوا بی اعتبار باشد و در تابستان باران های بی هنگام ببارد و حال اهل صلاح میانه بود و سحر و جادو میان مردم رواج شود و نیشکر را اآفت رسد و در فارس مرگ و آبله بسیار باشد و در روم گوسفندان را آفت رسد و آخر سال نرخ ها گران گردد و میان مردان و زنان ناسازگاری افتد و عشق بازی و مهر و مودت اندک گردد و حال کوه نشینان و محصول پنبه نیکو بود.
اگر اول نوروز به یکشنبه افتد: کار پادشان و بزرگان نیکو باشد و فراخی و نعمت و ارزانی بود اما سباع و دزد بسیار شود و باران و تگرگ بسیار بارد و غله و میوه فراوان باشد و مردمان را از یکدیگر خیر و منفعت رسد و تابستان آن گرم و زمستانش معتدل باشد و رغبت مردم به علم و دانش و تعلیم و تربیت زیاد گردد و حال معلمان و استادان خوش شد و روئیدنی ها به ثمر رسند و کار دیم و دیم کاران نیکو بود و بزرگان و دولتمردان را خوش گذرد و غرور و کبر و مناعت در میان فقرا زیاد گردد و کارهای بزرگ انجام شود امری غریب در عالم به ظهور رسد و طاغی و یاغی اندک باشند و حال سلطان و رعایا نیکو باشد.
اگر اول نوروز به روز دوشنبه افتد: حال زنان و ملوکان نیکو گردد و حال عامه میانه بود و مردمان را کارها با منفعت باشد و فراوانی آب و نعمت و سیل و طغیان رودخانه باشد و حرب و جدال و فتنه و آشوب آشفتگی باشد و تابستان سرد و پر نم و باران باشد و زمستان سخت شود و سرمای بی وقت در پاییز رسد و باد و طوفان زیاد باشد و درد و بیماری و امراض بلغمی و رنج سینه و شکم زیاد گردد و حشرات زیاد شوند و بیماری زنان و کودکان بسیار و پنبه نیکو و غرق سفاین و کشتی ها باشد.
اگر اول نوروز به روز سه شنبه افتد: دلالت کند که حال سلاطین پریشان باشد و حرب و جدال و خونریزی و کشتار بسیار و بلکه همه جانبه گردد و کارهای پادشاهان بسته و غیرقابل حل افتد و دل های ایشان پر غم باشد و نرخ حیوانات گران گردد و مردم را دخل و منفعت اندک باشد و فتنه ها و آشوب ها و شورش ها و طغیان های زیاد باشد و گرما و مرگ و میر و بیماری و دروغ و خیانت و حیله و خدعه و جاسوسی و ستم زیاد گردد و کهتران با مهتران و زیردستان با زبردستان به خصومت و ناهمواری آیند و فرزندان با پدران و مادران جفا کنند و از جانب مشرق بزرگ صاحب نامی تلف شود و باران های موسمی ببارد و خرابی های زیاد به بار آید و کشت کار خشک و تباه گردد و حال فقها نیکو بود.
اگر اول نوروز چهارشنبه باشد: سال 92 که از چهارشنبه شروع می شود. روزی که جعفر شهری می نویسد: دلالت کند که در آن سال فتنه و آشوب زیاد باشد و ارسال مراسلات خصمانه و اعزام رسول و رسل تهدید آمیز بسیار افتد و نرخ های گران، اما جو و گندم و ارزن و ماش و باقلا و عدس و برنج و کنجد بسیار تحصیل شود و درد و اندیشه و وهم و بیماری زیاد باشد و درد سینه و گلو فراوان شود و بلاد طبرستان را آشوب و کودکان را بدحالی باشد و احتکار و قحطی و تنگی پدید آید و دل های مردم پرغم، و تشویق و ترس و بیم طبقات زیاد باشد و قراردادهای بدعاقبت امضا شود و حال مردمان میانه نامطلوب گردد.
اگر اول نوروز پنجشنبه باشد: دلیل بود بر آن که در آن سال احوال اشراف و سادات و قضات و علما و متفکران نیکوگذر و مردم رغبت به دین داشته باشند و حال زنان و زیردستان خوش باشد و از دانشمندان به مقامات رسند و احوال رنگ فروشان و جواهریان و طلاگران نیکو باشد و مذاکرات صلحانه و مفید شود و میل مردم به تجمل و زینت گری و ظاهر آرایی باشد و حال کوهسار نشینان نیکوی و پنبه و کتاب خوب و نرخ های ارزان و نعمت بسیار و حال سلاطین به قوت باشد و زمستان از برف و سرما و میانه و تابستان باران های بجا بارد.
اگر اول نوروز جمعه باشد: حال علما و عباد و قضات و فضلا نیکو بود و حال سلاطین میانه و احوال مطربان و خودجنبانان و خوانندگان و عطاران و بزاران و جاهلان و کودکان و فروشندگان اجناس زنانه جمله نیکو باشد و غله خوب و حال سلطان میانه و مردم راغب به سرور گردند و تابستان گرم و زمستان سرد کشنده و بیماری بسیار باشد و اوقات مردم به بطالت و بیهوده گذرد.

 




تاریخ : دوشنبه 91/12/21 | 9:1 عصر | نویسنده : محمد hn | نظر

 



مطالب مرتبط




تاریخ : یکشنبه 91/12/20 | 2:11 عصر | نویسنده : محمد hn | نظر




تاریخ : جمعه 91/12/18 | 9:24 صبح | نویسنده : محمد hn | نظر

 

معاون امور قانون اساسی رئیس جمهورمی گوید: چاوز یک شخصیت سیاسی است و دولت می تواند در این مورد تصمیم بگیرد که یک روز را عزای عمومی اعلام کند.

به گزارش خبرآنلاین، محمدرضا میرتاج الدینی در حاشیه همایش دفاع همه جانبه در دانشگاه دفاع ملی در خصوص تصمیم دولت برای اعلام روز چهارشنبه به عنوان عزای عمومی، گفت: درباره شخصیتهای علمی و علما و بزرگان اینگونه اقدامات از طرف رهبر معظم انقلاب انجام می شود.
هیات دولت به دنبال درگذشت هوگو چاوز روز چهارشنبه را در ایران عزای عمومی اعلام کرد.
رئیس جمهور هم در جلسه هیات دولت چاوز را یک «حزب الهی تمام عیار»، «مومن واقعی و انقلابی» خواند که با «روحیه ای پاک، لطیف و مخلص»، همواره در کنار مردم بود و در مسیر خدمت به آنان تلاش می کرد.
معاون رئیس جمهور در واکنش به سوال یک خبرنگار درباره اینکه دولت در خصوص مرگ آیت الله خوشوقت و آقامجتبی تهرانی عزای عمومی اعلام نکرد، اظهار داشت: بعد از درگذشت آیت الله خوشوقت و آقا مجتبی تهرانی دولت حضور فعالی داشت. حتی در تشییع مراسم آیت الله خوشوقت جلسه دولت نیمه کاره ماند تا اعضای دولت در مراسم ایشان در حسینیه امام خمینی مثل رئیس جمهور شرکت کنند.
وی تاکید کرد: «اما در مورد علما تصمیم گیرنده شخص رهبری است و ما نباید این دو موضوع را با هم مقایسه کنیم.»
پیام تسلیت احمدی نژاد به مناسبت درگذشت هوگو چاورز انتقاداتی را به دنبال داشت تا جایی که سید احمد خاتمی عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه پیام رئیس جمهور برای درگذشت چاوز زیاده روی داشت، درباره طرح موضوع بازگشت چاوز همراه با حضرت مسیح(ع) و امام زمان(عج) به زمین گفت:« رئیس جمهور خودش می داند که این پیام در حوزه های دینی عکس المعمل دارد.»
اما معاون قانون اساسی رئیس جمهور نظر دیگری دارد و می گوید:«نباید بحث های فرعی را نسبت به موضوعات اصلی برجسته کنیم، اصل موضوع این است که چاوز یک شخصت انقلابی و مبارز بود و با الهام گرفتن از آرمان های امام خمینی تربیت شده بود»
وی با بیان اینکه اگر فردی حتی رئیس جمهور هم نباشد و تنها یک شخصیت سیاسی و فرهنگی باشد که افکار امام و انقلاب را این گونه مطرح کند ما از وی حمایت می کنیم چه برسد به فردی که 16 سال رئیس جمهور ونزوئلا باشد، ادامه داد: چاوز تفکرات انقلاب را در آمریکای لاتین حتی در جمع سازمان ملل بارها مطرح کرد. امام نسبت به امریکا فرمودند این یک شیطان بزرگ است و چاوز نیز همین موضوع را در سازمان ملل مطرح کرد.
میرتاج الدینی تاکید کرد: همه ویژگی های چاوز ماند عدالت خواهی و مردمی بودن او ویژگی مطلوب انقلاب است. حالا دفاع از چنین فردی با پیام تسلیت حمایتی که بخشی از آن پررنگ ترشده است چه اشکالی دارد؟!. شاید در بخشی از این پیام مواردی مطرح شده که مورد قبول بعضی ها نباشد و ما نباید مسائل فرعی را بیشتر از مسائل اصلی ترجیح دهیم.
وی تصریح کرد: ما نباید یک شخصیت انقلابی در امریکای لاتین را که طرفدار انقلاب بود با مطرح کردن این مسائل حاشیه ای تحت الشعاع قرار دهیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی نیز در واکنش به پیام تسلیت احمدی نژاد و طرح کردن مساله رجعت گفت: کسی در گوشه ای از دنیا می میرد و کسی هم از گوشه دیگر دنیا تسلیت می گوید و می‌نویسد«که من اطمینان دارم که او از عباد صالح است و او به همراه مسیح و مهدی موعود خواهد آمد» شما چکاره هستید که این حرفها را بر زبان می آورید، کسی که دستش را از دست مراجع خارج کند دچار این غفلت ها خواهد شد. 

رییس ستاد اقامه‌ نماز که در بیستمین سالروز تأسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد قم که در مدرسه امام خمینی(ره) برگزار شد سخن می گفت ادامه داد: بر این اساس، امام زمان که برای ظهور 313 یار می خواهد ، به گفته این آقا یکی از آن 313 نفر مشخص شده که کیست، این نشان می دهد وقتی انسان از ریل کتاب الله و عترت خارج شود به کجا خواهد رفت. 

وی خاطر نشان کرد: دین حساب و کتاب دارد، کسی حق ندارد از این صحبت ها کند و به طور مثال بگوید ظهور نزدیک است و یا مراد از یمانی مقام معظم رهبری و یا مراد از دجال فلانی است، این اشتباه است رسیدن به این مطالب نیاز به یقین دارد. 

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی یادآور شد: وقتی شما چیزی را می پسندید و از روی سلیقه شخصی حرفی را می زنید، نباید به صورت عمومی ابراز کنید، ما باید دین را از کتاب الله و عترت بگیریم. وی ادامه داد: این پیام که از تلویزیون پخش شد، من به عنوان یک معلم قرآن باید بگویم که اینها منکر است و هر کس از این حرفها بزند دستش را از دست مراجع برداشته است، آدم برای یک لقمه نان نباید ساکت باشد و چشمش را از روی خیلی چیز ها بردارد.

 




تاریخ : جمعه 91/12/18 | 8:32 صبح | نویسنده : محمد hn | نظر

عشق تفسیر بسیجی بودن است



تحت تاثیر بسیجی بودن است



ای بسیجی های صاف بی و ریا



پس کجا رفتند مردان خدا ؟



باز شعرم سوی جبهه می رود



سوی بانه سوی فکه می رود



سوی مردان دلیر و با خدا



آن شهیدان که شدند از ما جدا



در میان خیمه بی سر می شدند



توی سنگرها کبوتر می شدند



روزها در جبهه مشغول عدو



نیمه شبها با خدا در گفت و گو



توی سنگر یکه تازی کرده اند



با گلوله عشق بازی کرده اند



بی سر و بی دست و بی پا می شدند



در مبان دجله پیدا می شدند



وای از وقتی که سرها می رسید



آن زمانی که خبرها می رسید



جمله ها دارند غم می آورند



واژه ها دارند کم می آورند



باز ما ماندیم و یک دل خاطرات



دست و پاهایی که مانده در فرات




تاریخ : چهارشنبه 91/12/16 | 10:14 عصر | نویسنده : محمد hn | نظر
<< مطالب جدیدترمطالب قدیمی‌تر >>