به گزارش خبرگزاری فارس، آیتالله هاشمی رفسنجانی در دیدار با عادل عبدالمهدی عضو شورای عالی رهبری مجلس اعلا و معاون اول سابق رییسجمهوری عراق، با تأکید بر تأثیر حفظ و تقویت امنیت و آرامش در این کشور همسایه بر کل منطقه گفت: اخبار و مسائل جاری عراق را همواره دنبال میکنیم و تلاش برای کمک به ثبات در این کشور برای جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است.
وی با اشاره به ترکیب جمعیتی در عراق و ضرورت اجرای کامل دموکراسی در این کشور گفت: اکثریت مردم عراق در طول تاریخ مورد ظلم قرار گرفتهاند و شرایط جدید ایجاب میکند ظلمهای گذشته جبران و در سایه برقراری امنیت و آرامش، شاهد توسعه و حاکم شدن دولتی فراگیر و حفظ یکپارچگی عراق باشیم.
وی افزود: تحکیم روابط حسنه با همسایگان از ضرورتهای منطقه و خود عراق است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ضرورت بهبود معیشت مردم عراق و رونق اقتصادی این کشور را یادآور شد و گفت: تفرقه و تشتت و چند دستگی میان اقوام عراق موجب سوء استفاده کشورهای فرصتطلب خواهد شد که متأسفانه تاکنون نیز بهرههای سوء خود را بردهاند.
وی تأکید کرد: باید زمینههای تفرقه و بهانهجویی را با وحدت و تفاهم کامل میان قومیتها و فرق مختلف در این کشور اعم از شیعه، سنی، مسیحی و بویژه اکراد از دیگران سلب کرد.
هاشمی رفسنجانی، حفظ و تقویت همدلی، سعه صدر، صداقت و انسجام بیشتر میان گروههای شیعی و تحکیم تفاهم و همکاری با سایر فرق به ویژه اهل تسنن و اکراد در عراق را برای خنثی سازی توطئه بدخواهان این کشور ضروری دانست و افزود: فرصت به دست آمده برای مردم عراق که توانستند شر حزب بعث را از سر خود کم کننند و اکثریت مردم این کشور سرنوشت خود را بدست گیرند، نعمتی خدادادی است که باید برای حفظ و تقویت آن بیشتر تلاش کرد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تبلیغات و القائات سوء دشمنان دوستی ایران و عراق به عنوان دو کشور همسایه مسلمان گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه چشمداشتی به عراق ندارد و یکپارچگی، انسجام، توسعه پایدار و پیشرفت این کشور همسایه مورد خواست و توجه ایران است و وجود عتبات عالیات و قبور ائمه(ع) در این کشور برای زائران ایرانی جاذبه زیادی دارد.
عادل عبدالمهدی نیز با ابراز خرسندی از دیدار با هاشمی رفسنجانی، این دیدار را فرصتی مغتنم برای تبادل نظر و تشریک مساعی در مورد آخرین شرایط و وضعیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی عراق خواند.
وی گفت: تلاش و مساعی مسوولان عراق، حفظ وحدت و انسجام بیشتر میان فرق این کشور است و ما میخواهیم با حفظ وحدت، توطئه بدخواهان را خنثی و با کمک کشورهای دوست از جمله جمهوری اسلامی ایران بازسازی و سازندگی عراق پس از اشغال را تسریع بخشیم.